Waarom fysiotherapie na operatie?

Je bent geopereerd aan knie, heup, schouder, enkel of wervelkolom. Dat betekent in de meeste gevallen dat je gaat revalideren want je wilt zo snel en goed mogelijk je dagelijkse- en sportactiviteiten hervatten. Voor de begeleiding daarvan ben je bij Fysiotherapie Leebrug in goede handen.

Door jarenlange nauwe samenwerking met diverse specialisten in ziekenhuizen en klinieken zoals het St. Antonius Ziekenhuis en Annatommie mc, kunnen we het meest optimale zorg- en revalidatietraject voor elke patiënt aanbieden. Omdat we werken in een groot team van fysiotherapeuten, heeft iedere therapeut zich kunnen specialiseren in de revalidatie van een specifieke lichaamsregio, of in een specifieke revalidatietechniek.

Better In Better Out: meestal kan het behandeltraject al vóór de operatie van start gaan. Wij zijn een voorstander van het Better In Better Out principe. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voor de operatie, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen. Je kan dus al een geruime tijd voor jouw operatie contact met ons opnemen voor de juiste voorbereiding.

Wanneer fysiotherapie na operatie?

Zo nodig kunnen onze therapeuten je begeleiden bij elke vorm van orthopedische revalidatie. Klik op de onderstaande knoppen voor extra informatie over onze specialisaties.

Revalidatie heup bij:

Heupprothese

Revalidatie knie bij:

Knieprothese Voorstekruisband Meniscus scheur

Revalidatie enkelgewricht/voet bij:

Hallux Valgus

Revalidatie rug bij:

Fysiotherapie aan huis

Onze thuiszorgfysiotherapeut bezoekt je ook aan huis voor revalidatie, wanneer je tijdelijk of structureel niet naar de praktijk kan komen.

Locatie:

Revalidatie (herstel na operatie) vindt plaats aan huis of op onze locatie Medisch Centrum Leebrug en Medisch Centrum Schalkwijk

Vergoeding:

Revalidatie na een operatie valt na verwijzing van arts of medisch specialist onder de chronische zorg. Dit wil zeggen dat in de meeste gevallen de therapie gedurende 1 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, na de eerste 20e behandelingen. De eerste 20 behandelingen kunnen worden gedekt door je aanvullende verzekering, mits deze toereikend is. Wij hebben contracten met alle verzekeraars. Deze behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie.