Ervaar je al enige tijd pijnklachten of stijfheid in één of meerdere spieren, en herstellen deze niet vanzelf? Dry needling kan tot een snelle afname van deze klachten leiden, zodat je je sport- of dagelijkse activiteiten weer zonder beperkingen kan uitvoeren.

Waarom dry needling?

Snel herstel van pijnklachten of stijfheid in je spieren met dry needling!

Wanneer dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek die wordt ingezet bij spierklachten die al langer bestaan, als onderdeel van een bredere behandelaanpak. De fysiotherapeut zal na het onderzoek van de desbetreffende spier(en) met een dunne acupunctuurnaald prikken in de verharding van de spier – ook wel triggerpoint genoemd.

Vaak veroorzaken deze triggerpoints niet alleen drukpijn, maar ook stijfheid, bewegingsbeperking en een verminderde functie van de desbetreffende spier. Na het aanprikken ervaar je direct een duidelijk effect, in de zin van een toename van de bewegelijkheid. De behandeling kan een vermoeid en pijnlijk gevoel in de spier veroorzaken, dat binnen 24 uur verdwijnt.

Dry Needling kan onderdeel uitmaken van de behandeling van hoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn, RSI, schouderpijn, een tenniselleboog en van sport-gerelateerde spierklachten.

Dry needling in Houten of Schalkwijk?

Dry needling therapie vindt plaats op onze locatie Medisch Centrum Leebrug in Houten en Medisch Centrum Schalkwijk

Vergoeding voor dry needling:

De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door je zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars. Ook zonder verwijzing kan je een afspraak maken bij de fysiotherapeut voor dry needling. Deze behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie.