Sportfysiotherapie is een geregistreerde specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op preventie van sportletsels en op advisering en behandeling van patiënten met sport gerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën. Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat jij als sporter weer snel op de been bent of sterker wordt dan ooit tevoren.

Waarom sportfysiotherapie?

Iedere sport heeft zijn eigen kenmerkende blessures waarvoor een persoonlijk en op maat gemaakte behandeling of revalidatietraject nodig kan zijn. Onze sportfysiotherapeut weet wat er belangrijk is binnen jouw sport en geeft je een vakkundige begeleiding. Hierdoor kan je weer sneller op het gewenste sportniveau functioneren. Tijdens dit begeleidingstraject wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan het voorkomen (preventie) van deze klacht bij sporthervatting.

Wanneer sportfysiotherapie?

Elke sporter, ongeacht van het niveau waarin je je sport beoefent kan een afspraak maken bij de sportfysiotherapeut. Indicaties hiervoor zijn:

  • sportblessures
  • andere klachten waardoor je niet meer kan sporten
  • advies blessurepreventie
  • advies in keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Aanvullend onderzoek:

Voor elke vorm van aanvullend onderzoek bij sportletsel kunnen wij onze huisartsen in Houten snel raadplegen of de orthopeden en sportartsen van het Antonius ziekenhuis of Annatommie Medisch Centrum.

Sportfysiotherapie in Houten?:

Onze sportfysiotherapeuten werken op locatie Medisch Centrum Leebrugin Houten.

Vergoeding voor sportfysiotherapie:

Behandelingen voor sportfysiotherapie worden geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door je zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars. Ook zonder verwijzing kan je een afspraak maken bij de sportfysiotherapeut. Deze behandeling valt onder de reguliere fysiotherapie.