Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een geregistreerde specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op preventie van sportletsels en op advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën. Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat jij als sporter weer snel op de been bent.

Wat doet sportfysiotherapie

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn veroorzaakt door blessures aan de knie, enkel en schouder. De sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen spieren of gewrichten, maar zal daarnaast ook juist die lichaamsdelen gaan trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut beoordeelt welke alternatieve sportactiviteiten kunnen worden uitgevoerd.

Werkwijze

De sportfysiotherapeut kijkt primair naar het dagelijks functioneren van de sportende patiënt in al zijn facetten, in het bijzonder de sportdeelname. De behandeling richt zich op het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden, en er voor te zorgen dat de patiënt in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert.

Voor wie is sportfysiotherapie

Bij de volgende indicaties kan je een afspraak maken bij de sportfysiotherapeut:
  • sportblessures
  • andere klachten waardoor je niet meer kan sporten
  • advies blessurepreventie
  • advies in keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Relevante website

www.nvfs.nl

Locatie:

Deze therapie vindt plaats op onze locatie Medisch Centrum Leebrug

Vergoeding:

De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door de zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. Een verwijzing van een arts is voor behandeling niet noodzakelijk.

Ester-Weerdenburg-Small

Ester Weerdenburg