ZwangerFit en MoederFit

ZwangerFit en MoederFit is een cursus voor de zwangere vrouw én de pas bevallen vrouw. Bij deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn rondom de bevalling en de kennis van de bekkenbodem(dis)functies.

Werkwijze

Door de specifieke deskundigheid en de signaleringsfunctie van de ZwangerFit docent, kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna zo optimaal mogelijk begeleid worden. Iedereen die zich opgeeft voor ZwangerFit of MoederFit krijgt een intake formulier. ZwangerFit heeft een scheiding van actieve lessen en theorielessen in de verhouding 3:1. De zwangere of pas-bevallen vrouw kan zo elke actieve les volgen en alleen deelnemen aan die theorieles die aansluit bij haar behoefte op dat moment. De theorie onderwerpen wisselen. De actieve lessen van ZwangerFit en MoederFit zijn gevarieerd qua sportbelasting: er is aandacht voor conditietraining, tevens wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spiergroepen zoals buik- bil- en rugspieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. We oefenen m.b.v. zowel fitnessapparatuur als met klein oefenmateriaal, zoals gewichtjes, balansballen etc.

Voor wie?

ZwangerFit en MoederFit zijn bedoeld voor de actieve vrouw in de gehele periode rond de bevalling. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap meedoen met ZwangerFit. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. MoederFit kan al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling gestart worden. Indien gewenst tot 9 maanden na de bevalling.

Locatie:

ZwangerFit en MoederFit vindt plaats in de ruime trainingszaal van onze locatie Medisch Centrum Leebrug

Vergoeding:

ZwangerFit en MoederFit wordt soms geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door de zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering.

Bekijk hier de brochure

Bekijken
Jody-Vermeulen-Stoelers-Small

Jody Vermeulen

Afspraak maken