ZwangerFit en herstel na bevalling

ZwangerFit is een cursus voor de zwangere vrouw én de pas bevallen vrouw. Bij deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn rondom de bevalling en de kennis van de bekkenbodem(dis)functies.

Werkwijze

Door de specifieke deskundigheid en de signaleringsfunctie van de ZwangerFit docent, kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna zo optimaal mogelijk begeleid worden. Iedereen die zich opgeeft voor ZwangerFit krijgt een intake. Dit geldt voor de eerste deelname aan de ZwangerFit les, zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling. ZwangerFit heeft een scheiding van actieve lessen en theorielessen in de verhouding 3:1. De zwangere of pas-bevallen vrouw kan zo elke actieve les volgen en alleen deelnemen aan die theorieles die aansluit bij haar behoefte op dat moment. De theorie onderwerpen wisselen. De actieve lessen van ZwangerFit hebben een bepaalde opbouw: er is aandacht voor lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie, tevens wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. We oefenen m.b.v. zowel fitnessapparatuur als met klein oefenmateriaal, zoals gewichtjes, balansballen etc.

Voor wie is ZwangerFit?

ZwangerFit is bedoeld voor de actieve vrouw in de hele periode rond de bevalling. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap meedoen met ZwangerFit. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Advies betreffende bekken en bekkenbodem kan eveneens al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven. Na de bevalling kan er al vanaf 4 tot 6 weken getraind worden tot, indien gewenst, 6 maanden na de bevalling.

Locatie:

ZwangerFit vindt plaats in de ruime trainingszaal van onze locatie Medisch Centrum Leebrug

Vergoeding:

ZwangerFit wordt soms geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door de zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering.

Theorielessen

Datum Onderwerp theorieles
30-01-2019 bekken(pijn)
06-02-2019 bekkenbodem
13-02-2019 bevalling thuis of in het ziekenhuis / complicaties
20-02-2019 geboorte en nageboorte, opvangen weeën, puffen
27-02-2019- belasting - belastbaarheid
06-03-2019 buk- en tiltechnieken
13-03-2019 verandering in zwangerschap
20-03-2019 ontspanningsoef. volgens Jacobson
27-03-2019 incontinentie
03-04-2019 toilethouding en gedrag
10-04-2019 opvang verhoogde buikdruk
23-01-2019 kraamtijd

Bekijk hier de brochure

Bekijken
José ten Boer-van Bergen (Small)

Jose ten Boer

PaulvanderKlei_41351

Jody Vermeulen - Stoelers

Afspraak maken