Fysiotherapie bij patellofemoraal pijnsyndroom, pijn rond de knieschijf bij Fysiotherapie Leebrug in Houten

De meest voorkomende symptomen van een patellofemoraal pijnsyndroom zijn zwelling en pijnklachten rondom de knieschijf met stijfheid en een instabiel gevoel van de knie. De pijn is voornamelijk aanwezig tijdens en na belasting van de knie. “Patella” betekent knieschijf en met “femoraal” wordt verwezen naar het femur, ook wel bovenbeenbot genoemd. Dit klachtenbeeld zien we vaak bij sporters, zowel jong als oud.

Patellofemorale klachten ontstaan door een verstoord bewegingspatroon van de knieschijf. Rondom de knie zitten verschillende structuren die de geleiding van het gewricht kunnen verstoren waardoor pijnklachten ontstaan. De klachten ontstaan door overbelasting, standafwijking, of verminderde stabiliteit en kracht van de heup- en bovenbeenspieren.

Onze therapeut zal als eerst achterhalen wat de oorzaak is van je pijnklachten rond de knieschijf. Hierna krijg je een persoonlijk voorstel dat gericht is op de behandeling van de oorzaak van je knieklachten, waarbij je toewerkt naar het door jou gewenste (sport-)belastingsniveau.

Verschillende behandeltechnieken, of combinaties hiervan, kunnen worden ingezet. Hierbij kan je denken aan (sport-)specifieke trainingstherapie gericht op spierkracht, coordinatie en mobiliteit, kinesio-taping, dry needling of massage.

Voor aanvullende informatie mag je altijd contact met ons opnemen.