Fysiotherapie bij artrose bij Fysiotherapie Leebrug in Houten

Fysiotherapie Leebrug heeft veel ervaring met, en kennis van, de behandeling van knie, - heup, - of schouderklachten die worden veroorzaakt door artrose. Deze klachten van aanhoudende pijn en stijfheid komen veelal voor bij personen die ouder dan 50 jaar zijn. In de loop van de tijd nemen de klachten meestal toe waardoor dagelijkse activiteiten behoorlijk beperkt kunnen worden.

Bij artrose is er sprake van een zekere mate van slijtage van het gewricht. Uw huisarts of orthopeed kan de diagnose stellen. In samenspraak met uw arts wordt dan gekozen voor de beste behandelmethode. Deze keuze zal afhankelijk zijn van de ernst van de pijnklachten en de mate van artrose. Bij een ernstige artrose met veel pijnklachten wordt vaak gekozen voor een operatieve ingreep, waarbij het kniegewricht wordt vervangen door een prothese. Dit is een uitstekende behandelmethode, waaraan echter wel enige risico’s zijn verbonden. Daarom wordt er bij een milde artrose meestal gekozen voor een alternatief.

Bij een milde vorm van artrose wordt de voorkeur gegeven aan fysiotherapeutische behandeling. De artrose zal hierdoor niet verminderen, maar de pijn- en stijfheidsklachten kunnen deels of zelfs volledig herstellen! Tijdens een trainingsperiode zullen wij u specifieke oefeningen aanleren die zijn gericht op het verminderen van uw lichamelijke klachten. Ook zullen we je advies geven, gericht op je dagelijkse belasting en levensstijl. Hierdoor kan een operatie vaak worden uitgesteld of zelfs worden voorkomen.

Deze therapie wordt voor 12 behandelingen vergoed vanuit het basispakket en kan ook vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Hierna is het voor u mogelijk om zelfstandig de oefentherapie op elk gewenst niveau voort te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door thuis oefeningen uit te voeren, in de sportschool, of tijdens onze medische fitness trainingsuren.

Voor verdere informatie of voor het inplannen van een afspraak met een therapeut kunt u direct contact met ons opnemen