Longfysiotherapie bij COPD, Fysiotherapie Leebrug in Houten

Als gevolg van COPD ontstaat er een afname van conditie, spierkracht en een verandering van lichaamsgewicht. Het is niet gemakkelijk om goed in conditie te blijven bij deze aandoening, omdat je veel moet hoesten, een tekort aan lucht hebt of vermoeid bent. Onze longfysiotherapeuten kunnen je hierbij de beste ondersteuning bieden.

Longfysiotherapie bij COPD:

Deze chronische en ongeneeslijke longziekte wordt gekenmerkt door luchtwegontsteking, luchtwegvernauwing en afbraak van long- en spierweefsel. Toch kan er heel wat gedaan worden om de last van de ziekte en longschade te beperken.

Het is belangrijk om bij deze aandoening zo goed mogelijk in conditie te blijven! Longfysiotherapie geeft je hierbij de juiste ondersteuning.

De op maat gemaakte training is gericht op het behoud of verbeteren van de algehele conditie en spierkracht.

Hierdoor kun je je dagelijkse activiteiten beter en langer uitvoeren. Mogelijke longaanvallen (die longschade geven) worden hierdoor uitgesteld of voorkomen, waardoor verdere achteruitgang wordt beperkt.

Vergoeding

De vergoeding van behandelingen bij COPD valt deels in de basisverzekering en deels in de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Wij kunnen je hierin een advies geven.