Fysiotherapie na voorste kruisbandruptuur bij Fysiotherapie Leebrug Houten

Fysiotherapie na voorste kruisbandruptuur bij Fysiotherapie Leebrug Houten

Heb je onlangs een ernstig sportletsel opgelopen aan je knie en hierbij de diagnose gekregen van een gedeeltelijke of volledige scheur van de voorste kruisband dan kan dat grote impact hebben op je leven. Het kan in sommige gevallen ook leiden tot een operatie. De duur van de revalidatie die je hiervoor moet doorlopen is lang, of je nou wel of niet geopereerd bent. Aanvullende behandeling door een ervaren (sport)fysiotherapeut is hierbij noodzakelijk.

De botten in de knie worden mede door kniebanden met elkaar verbonden. Die zorgen voor stevigheid en stabiliteit in het kniegewicht. Jonge, met name vrouwelijke sporters hebben de grootste kans op het afscheuren van hun voorste kruisband. Het gaat hier vooral om sporters die tijdens het beoefenen van hun sport om hun knie draaien, zoals voetballers of skiërs. Juist bij deze sporters wordt door de orthopedische specialist meestal gekozen voor een operatie.

Het fysiotherapeutische behandeltraject na een voorste kruisbandscheur bij Fysiotherapie Leebrug, met of zonder operatie, wordt begeleid door een (sport)fysiotherapeut. Er wordt toegewerkt naar de wenselijke (sport)belasting van elke individuele patiënt. Het uiteindelijke doel is om binnen een jaar weer op het oude niveau te kunnen sporten.

Je kan bij Fysiotherapie Leebrug niet alleen revalideren, we kunnen je ook voorafgaande aan een operatie begeleiden en trainen om met een optimale spierkracht en -functie de kruisbandoperatie in te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat hoe beter je een operatie in gaat, hoe sterker je er weer uitkomt.

Onze therapeuten kunnen de revalidatie opstarten, ongeacht in welk ziekenhuis je bent geopereerd. Indien nodig zullen wij contact opnemen met je orthopedische chirurg. Wij werken met name veel samen het St. Antoniusziekenhuis en Annatommie Medisch Centrum.