Fysiotherapie bij reuma, Fysiotherapie Leebrug in Houten

Een reumatische aandoening heeft een enorme impact op je leven en dwingt je tot allerlei aanpassingen, bijvoorbeeld in je gezinsleven of op het werk.

Waarschijnlijk heb je van je huisarts of medisch specialist gehoord dat bewegen (met als doel zo vitaal mogelijk blijven), naast medicatie (met als doel vermindering van pijn en ontstekingen) een belangrijke behandelvorm is bij reumatische aandoeningen. Door actief te bewegen kan je je conditie, spierkracht en mobiliteit op peil houden. Dit kan bij reuma echter een flinke uitdaging zijn, waarbij wij je goed kunnen helpen.

De therapeuten van Fysiotherapie Leebrug begeleiden je naar het gewenste en haalbare bewegingsniveau. Zij maken een behandeling op maat, gekoppeld aan jouw hulpvraag, en ze adviseren je bij het vinden van de juiste vorm en intensiteit van bewegen – rekening houdend met vermoeidheid, pijn, ontstekingsverschijnselen en immobiliteit.

Verschillende vormen van fysiotherapeutische begeleiding zijn bij ons mogelijk. We kunnen je adviseren en coachen in zelfstandig bewegen en sporten. In onze sportzaal kan je ook onder begeleiding van jouw persoonlijke therapeut sporten en bewegen.

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen. Het gaat om aandoeningen aan of rondom je gewrichten, die niet veroorzaakt zijn door een ongeval of letsel. Reuma is een chronische ontstekingsziekte die zich vooral kenmerkt door ontstekingen van gewrichten, pezen en slijmbeurzen. Het is een auto-immuun aandoening, waarbij het afweersysteem zich tegen je eigen lichaam keert. Door de ontstekingen kan onherstelbare schade aan je gewrichten en pezen ontstaan. Reuma is nog niet te genezen, en klachten verergeren zonder behandeling. De meest voorkomende klachten bij reuma zijn pijn, stijfheid van gewrichten en vermoeidheid.

De meest voorkomende vormen van reuma, waarbij fysiotherapie ondersteuning kan bieden, zijn: reumatoïde artritis, fybromyalgie, polymyalgia rheumatica (PMR) en de ziekte van Bechterew.