Fysiotherapie bij nekpijn, Fysiotherapie Leebrug in Houten

Neck pain, woman with backache isolated on white background, studio shot

Nekklachten komen veel voor. Meer dan twee derde van de mensen heeft tijdens het leven een keer een periode met nekpijn. Nekklachten kunnen ook tot hoofdpijn leiden. Bij uitstraling van nekpijn naar schouder(s) of arm(en) kunnen ook tintelingen of een doof gevoel ontstaan.

De meeste nekpijnklachten nemen in de eerste zes weken na ontstaan weer vanzelf af in ernst. Bij heftige klachten, langdurige pijn, of bij klachten die naar de arm(en) uitstralen kan onze therapeut uitzoeken wat de oorzaak is en met aanvullende testen onderzoeken of er bijvoorbeeld sprake is van een nekhernia.

Nekpijn en gerelateerde klachten kunnen door allerlei factoren worden veroorzaakt en in stand gehouden. Hierbij kan je denken aan een verkeerde zit- of slaaphouding, een ongeval, stress, slijtage of andere verouderingsprocessen, stijfheid van gewrichten en spieren, of een verminderde functie van nekspieren.

Onze fysio- en manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van hierboven beschreven nekklachten. Tijdens het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek worden de klachten en onderliggende oorzaken in kaart gebracht. Daarna zal in samenspraak met jou een passend behandelplan worden opgesteld.