Fysiotherapie bij een Frozen Shoulder bij Fysiotherapie Leebrug in Houten

Schmerz im Schultergelenk - Medizinische Illustration - 3D Rendering

Heb ik last van een frozen shoulder?
Een frozen shoulder begint meestal met pijn rond het schoudergewricht. De pijn kan overdag of ‘s nachts aanwezig zijn, zowel tijdens bewegen als in rust.
Als je een frozen shoulder hebt, is het kapsel van je schoudergewricht ontstoken en daardoor je schouder stijf. De ontsteking veroorzaakt verklevingen in het kapsel. Hierdoor word je beperkt in je bewegingsvrijheid zodat je eenvoudige handelingen niet goed meer kan uitvoeren, zoals je haar kammen of een jas uittrekken.

Hoe verloopt het herstel van mijn frozen shoulder?
De duur van het herstel kan enorm variëren van patiënt tot patiënt, van maanden tot soms zelfs jaren. Uiteindelijk geneest een frozen shoulder ook uit zichzelf, maar met een goede behandeling kan het herstel wel vlotter en minder pijnlijk verlopen. We zullen je adviseren hoe je je dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk kan hervatten en secundaire pijnklachten in de nek-schouderregio – zoals spierpijn – behandelen. Als de pijnklachten verminderen maar de schouder nog wel stijf is zullen we je helpen bij het herwinnen van je mobiliteit.

Had ik de frozen shoulder kunnen voorkomen?
Het antwoord is: nee. We weten nog steeds niet goed waardoor deze aandoening ontstaat. Wel zijn er risicofactoren. Bij een onderliggende aandoening, zoals suikerziekte of een schildklierprobleem, is de kans een frozen shoulder te ontwikkelen tot twee keer verhoogd. Ook zien we een frozen shoulder vaak na een trauma of een schouderoperatie. De klachten ontstaan vaak tussen het 40e en 60e levensjaar en komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe nu verder?
Allereerst is het van belang dat onze therapeut een juiste diagnose stelt. Vervolgens wordt er een behandelprogramma samen met jou opgesteld, dat het beste past bij de fase van het herstel waarin jij je bevindt.