Fysiotherapie bij claudicatio intermittens bij Fysiotherapie Leebrug in Houten

De eerste keus voor de behandeling van je beenpijnklachten bij claudicatio intermittens (of etalagebenen) is looptraining. Door deze therapie is het mogelijk om de doorbloeding van je benen te verbeteren waardoor je de pijnvrije loopafstand kan vergroten. Op deze manier pak je de pijnklachten zonder operatie of medicatie effectief aan!

claudicatio:

Deze pijnklachten ontstaan door slagaderverkalking. Door deze vernauwing van de slagaders in je benen krijgen de spieren die je gebruikt tijdens het lopen te weinig zuurstof. Hierdoor krijg je pijn waardoor je niet verder kunt lopen. Door de looptraining, die mede in onze trainingszaal zal plaatsvinden, ontstaan nieuwe kleine bloedvaatjes in de benen, de zogenaamde “sluiproutes.” Hierdoor komt wel de zuurstof naar de spieren waardoor jouw pijnvrije loopafstand zal toenemen.

ClaudicatioNet / Chronische ZorgNet

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in deze looptraining en zijn geregistreerd en aangesloten bij het ClaudicatioNet / Chronische ZorgNet. Dit is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

Vergoeding

Bij de diagnose claudicatio krijg je een verwijzing voor deze therapie van de huisarts of vaatspecialist. Hierdoor worden de eerste 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

"onderzoek voor deze behandeling toont: gemiddelde 231% toename in pijnvrije meters lopen"